ZDRAVÍ JE NAŠE VOLBA

 

 

Z knihy  -  VÍME, CO JÍME ?  Dr. Tereza Vrbová

                        

V našich potravinách nacházíme čím dál více přísad, které jsou pro nás nové.

 I když se různá barviva, emulgátory, antioxidanty, konzervanty a další látky, souhrnné označované jako  přídavné látky hovorově „Éčka“, používají v potravinách už relativně dlouhou dobu, jejich skutečný rozmach přišel až po roce 1989. Od roku 1997 se na základě nového Zákona o potravinách musí přítomnost těchto látek uvádět na obalech potravin. A lidé se zcela

pochopitelně začali zajímat o to, co vlastně nesrozumitelné kódy a chemické názvy znamenají. Začaly kolovat zprávy označující „nebezpečná Ěčka“ a vycházet články v novinách a časopisech, které ujišťovaly veřejnost o „bezpečnosti Ěček“. Nedůvěra k přídavným látkám ale nemizí, spíše naopak….

 

 

 

 

PRYČ S KYSELOSTÍ ! - Kurt Tepperwien

Jak udržet kyselé a zásadité látky

v těle v rovnováze

Tajemství dlouhověkosti

 

Kurt Tepperwein, známý německý terapeut, ve své knize vysvětluje, proč je překyselení těla tolik nebezpečné a co udělat pro to, abychom znovu obnovili rovnováhu mezi kyselými a zásaditými látkami v těle.

 

 

 

Naše tělo je uzpůsobeno tak, že bychom se mohli dožít 130 let.

Ovšem v důsledku současného životního stylu trpíme nemocemi,

předčasně stárneme a umíráme.

Vnitřní prostředí organismu by mělo mít mírně zásaditý charakter.

Chybné návyky ve stravování však vedou k tomu,

že se podíl zásaditosti v těle neustále snižuje.

Překyselení organismu je potom důvodem většiny nemoci.

 

.....úryvek z knihy.....

To, co den co den děláme, určuje,

jakým způsobem, a jak dlouho budeme žít.

 

 

 

DOBA JEDOVÁ - 1.díl

 Autoři -

 prof.RNDr. Jiří Patočka, DrSc.

 prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc.

 

 

Kniha Doba jedová nabízí velice poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné.

Značná pozornost knihy DOBA JEDOVÁ je věnována možným rizikům očkování, jež v současné době vyvolávají zvýšený zájem veřejnosti. Autoři knihy Doba jedová Anna Strunecká a Jiří Patočka, vysoce erudovaní a mezinárodně uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikologie s dlouholetými zkušenostmi v publicistice, podávají vysvětlení jasnou, přístupnou a srozumitelnou formou. Každá kapitola knihy Doba jedová je doplněna odkazy na populární i vědeckou literaturu. Čtenářům knihy Doba jedová se tak nabízí zcela ojedinělá příručka pro každodenní orientaci v nepřehledné oblasti ovládané zájmy trhu a zisku, s náměty, jak se bránit před mnoha zdravotními riziky a rádoby vědecky podloženými radami.

 

 

Obsah knihy:


1. Co se přidává do vody a potravin
1.1 Fluoridy v prevenci zubního kazu
1.2 Jak nám škodí hliník
1.3 Nebezpečný aspartam
1.4 Něco málo o medu
1.5 Záludný glutamát
1.6 Margaríny, nebo máslo?
1.7 Cholesterol – strašák, nebo přítel?
1.8 Aféra melamin
1.9 Věda potvrzuje: víno je elixír života
1.10 Energetické nápoje
1.11 Nikotin: jed, nebo lék?
1.12 Nebezpečný muškátový oříšek
1.13 „Éčka“ v potravinách
1.14 Jak a co tedy jíst a pít?


2. Vitaminy
2.1 Denní doporučené dávky (DDD)
2.2 Vitaminy a antioxidanty
2.3 Vitamin C
2.4 Význam vitaminů při snižování hladiny homocysteinu
2.5 Málo známé vitaminy skupiny B
2.6 Vitamin D: Kam nechodí slunce, tam chodí lékař...


3. Rizika očkování
3.1 Vývoj očkování v USA a jeho důsledky
3.2 Jak může očkování poškodit děti?
3.3 Očkovací systém v ČR
3.4 Chřipka
3.5 Fakta o Gardasilu (Silgardu) a Cervarixu
3.6 Jak mohou rodiče přispět k bezpečnému očkování dětí?

 
4. Kosmetika: co nám škodí na kůži i pod kůží
4.1 Jak nám může škodit kosmetika?
4.2 Hliník v deodorantech a opalovacích krémech
4.3 Rtuť ze zubního amalgamu
4.4 Botulotoxin – biologická zbraň, nebo moderní kosmetický přípravek?
4.5 Vlasy – koruna krásy
4.6 Jak může zdraví ženy ovlivnit podprsenka?
4.7 AHA kyseliny v péči o pleť
4.8 Kosmetika ze zahrádek a domácností


5. Domácnost
5.1 Snaha o přílišnou čistotu domácnosti může škodit...
5.2 Toxikologická rizika kuchyňského nádobí
5.3 Škodí nám mikrovlnné trouby?
5.4 Spát či nespat na pružinových matracích?
5.5 Proč není radno používat kůru citrusových plodů...
5.6 Co musíme pečlivě schovávat před dětmi


6. Toxiny v životním prostředí
6.1 Dioxiny, všudypřítomná hrozba
6.2 Bisfenoly
6.3 Nebezpečí kontaminace rtutí
6.5 Je hliník opravdu pro člověka toxický?
6.5 Jsou GMO hrozbou pro další vývoj Evropy?
6.6 Jak nás ohrožují skleníkové plyny?


7. Hormony
7.1 Oxytocin – hormon lásky, věrnosti a důvěry
7.2 Melatonin – hormon tmy a spánku
7.3 Ženské pohlavní hormony
7.4 Mladým až do smrti?

 

 

 

DOBA JEDOVÁ - 2.díl

 

 

 

Žijeme opravdu v době jedové?

Odpovědi na tuto a mnoho dalších otázek inspirovaných knihou Doba jedová autorů Anny Strunecké a Jiřího Patočky přináší publikace Doba jedová 2. Autoři nabízejí čtenářům poutavé čtení o běžných nápojích, nových typech potravin i o úskalích a rizicích konzumace sladkostí. Strunecká a Patočka, odborníci na biochemii, toxikologii, neurofarmakologii a biomedicínu, čtenářům opět srozumitelným a jasným způsobem přibližují nejnovější poznatky o rakovině a nemocech z léčení a věnují se opět i tolik diskutované otázce očkování. Fakt, že se Doba jedová stala nejprodávanější populárně naučnou knihou pro dospělé roku 2011, jasně dokazuje, že stále více lidí touží po pravdivých informacích a nehodlá se spoléhat pouze na to, co nám doporučují televizní reklamy, sdělovací prostředky a v mnohých případech i státní orgány. Hledáte-li návod, jak se v přebujelém přísunu těchto informací dobře zorientovat, pak je kniha Doba jedová 2 tou správnou volbou.